Velkommen tilbage til alle vores elever

Nyheder

Velkommen tilbage til alle vores elever

Vi er utroligt glade for igen at kunne byde alle vores elever velkommen tilbage på Dalum Landbrugsskole fra mandag d. 25. maj.

Vi er utroligt glade for igen at kunne byde alle vores elever velkommen tilbage på Dalum Landbrugsskole fra mandag d. 25. maj.

Søndag eftermiddag d. 17. maj meddelte undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, at også elever på erhvervsuddannelsernes skolehjem bliver en del af anden fase af genåbningen af Danmark. Dermed kan vi endelig byde alle vores elever på både grundforløb og hovedforløb velkommen tilbage på skolen til både undervisning og kostskoleafdeling.

Inden denne glædelige melding søndag eftermiddag stod landbrugsskolerne i en vanskelig situation. Skolerne havde ligesom alle andre erhvervsuddannelser fået tilladelse til at begynde fysisk og praktisk undervisning fra mandag d. 18. maj, men måtte ikke åbne kostskolen for elever på grundforløb og 1. hovedforløb. For mange elever betød det reelt, at de var udelukket for undervisning på skolen. Det er jo ikke praktisk muligt at møde til undervisning på skolen i Odense eller Korinth hver morgen og tage hjem hver eftermiddag, hvis man bor på Bornholm eller Lolland-Falster.

Vi har arbejdet benhårdt for at gøre tydeligt opmærksom på denne problematik. Vi har snakket med politikere, pressen, skoler med tilsvarende problemer, samarbejdet på tværs med andre skoleforeninger og vi er meget glade for, at ministeren nu har valgt at lytte til vores opfordring til at åbne kostskoleafdelingerne op for alle elever.

De cirka 10 ugers nedlukningen af skolen har været en udfordrende tid for elever og undervisere, og vi vil gerne sige tusind tak til alle for den store indsats, I hver især har gjort for at få det bedst mulige ud af situationen.

Den skole, eleverne nu kan møde ind til, er meget anderledes, end den skole de forlod ved nedlukningen d. 13. marts. Høje hygiejne- og afstandskrav er en forudsætning for at kunne genåbne skolen på forsvarlig vis. Når det er sagt, er en skole, hvor vi kan se hinanden i øjnene og arbejde med tingene i praksis, alligevel klart at foretrække fremfor en skole, hvor det hele skal foregå bag skærmen på en computer.

Vi glæder os derfor rigtig meget til at byde alle vores elever velkommen tilbage!

Har du spørgsmål?

Evt. spørgsmål kan rettes til forstander Jens Munk Kruse

Jens Munk Kruse
forstander

jmk@dalumls.dk
63 13 27 07