Solbakken Økologi grise på friland

På introtur med de nye elever på studenterforløbet

Nyheder

Elever på studenterforløbet på introtur

Der er meget spændende landbrug at besøge

Der er utroligt meget spændende landbrug at besøge (også) i Danmark.

På introtur med de nye elever på studenterforløbet besøgte vi bl.a. Ditlevsdal Bisonfarm, hvor vi kom helt tæt på de store bisoner.

Eleverne blev kørt ud på ”prærien” i vogn, og her fik de den triste historie om, hvordan den amerikanske bison var tæt på at uddø, da europæerne kom til Amerika og jagtede den. Anderledes opmuntrende var det at høre om det avlsprojekt, som Ditlevsdal er en del af, der går ud på at avle bisoner, som efterfølgende sættes fri rundt omkring i verden, hvor de er rigtig gode til naturpleje og kan klare alt slags vejr.

Ditlevsdal Bisonfarm

Efter besøget på Ditlevsdal gik turen videre til Solbakken Økologi, som har økologiske grise.

Også her var der arrangeret transport med vogn ud på marken, og vi kørte rundt til de forskellige folde for at følge grisenes vej gennem livet. Næsten alle Solbakkens grise bliver slagtet og solgt til USA.

Mætte af indtryk og ny inspiration fortsatte turen til Rødding Centret, hvor vi overnattede og slappede af med bl.a. bowling, fodbold, sjove samarbejdsøvelser og en tur i svømmehallen.

Du kan se mere om studenterforløbet – her.

Har du noget, du gerne vil spørge om, så kontakt studievejleder Gitte Borup, på enten e-mail: gb@dalumls.dk eller telefon 63 13 27 00.

Solbakken Økologi