Agrarøkonom

Uddannelsen til agrarøkonom har fokus på at gøre dig i stand til at erhverve, drive og udvikle en jordbrugsvirksomhed med det fulde økonomiske-, strategiske- og ledelsesmæssige ansvar. Med denne uddannelse har du også mulighed for at tage job inden for andre erhverv eller følgevirksomheder

En Agrarøkonom kan:

 • Fastlægge en overordnet langsigtet strategi for virksomheden
 • Varetage den overordnede økonomiske styring af virksomheden
 • Udarbejde en markedsføringsplan for en jordbrugsvirksomhed
 • Udvikle personlige lederegenskaber, etablere netværk og arbejde innovativt

Her kan du møde et par af vores tidligere studerende og høre, hvad de fik ud af uddannelsen:

Kontakt

Gitte Borup

Gitte Borup

administrationsleder

Uddannelsen er et 40 ugers forløb og afsluttes med en eksamen i tre hovedfagområder, som hver især skal bestås. Desuden skal der udarbejdes et afsluttende projekt.

De tre hovedfagområder på agrarøkonomuddannelsen er:

 • Virksomhedsudvikling i landbruget
 • Landbrugets økonomi & finansiering og strategisk virksomhedsledelse
 • Personlig lederudvikling

Undervisningen foregår via dialog baseret undervisning, kombineret med ugeprojekter og eksamens projekter, alt sammen erhvervsrettet med udgangspunkt i selvvalgte og andre eksisterende landbrugsvirksomheder.

I uddannelsesforløbet bliver dit netværk udvidet via eksterne og interne interessenter, opnået på temadage, besøg, kongresser og lign.

Der tilbydes følgende akademimerkonomfag på agrarøkonomistudiet

 • Økonomistyring
 • Innovation
 • Erhvervsøkonomi
 • Global økonomi
 • Erhvervsret
 • Afgangsprojekt

Se også pjecen om akademifag.

Her kan du møde et par af underviserne på agrarøkonomuddannelsen og høre mere om deres undervisning:

Uddannelsen er gratis.

Du kan ikke få elevløn, men du læser til produktionsleder, men du har mulighed for at søge om SU.

For at starte på agrarøkonomuddannelsen skal du have bestået produktionslederuddannelsen.

På Dalum Landbrugsskole stopper skolelivet ikke, når den sidste lektion er overstået, for kostskolemiljøet gør hele døgnet til en speciel skoleoplevelse.

Som studerende på agrarøkonom-uddannelsen har du mulighed for at bo på Dalum Landbrugsskoles afdeling i Odense. De fleste studerende bor og spiser på skolen, hvilket giver mange gode oplevelser og et rigtigt godt fællesskab.

Vi vægter en aktiv fritid. Dels i forhold til forberedelse af faglige opgaver, dels i forhold til sociale arrangementer, der kan være med til at gøre dit skoleophold sjovt og uforglemmeligt. Du kan for eksempel tage del i aktiviteterne i idrætsudvalget eller melde dig under fanerne i vores cafeudvalg, som blandt andet arrangerer temafester og lignende.

På Dalum Landbrugsskole hjælper vi hinanden, og du er altid velkommen til at kigge forbi lærerværelset eller kontoret, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Vi har også en lektiecafe på Dalum Landbrugsskole, og da kammeraterne altid er lige i nærheden, er der også altid hjælp at hente, hvis du har brug for hjælp til en opgave.

Afdelingen i Odense er hovedsageligt for skolen ældste elever. Her vil du møde mennesker ikke bare fra hele Danmark, men også fra mange andre lande i verden. På Dalum Landbrugsskole har vi mange internationale studerende, og vores placering centralt i Danmarks tredjestørste by har gjort det muligt at skabe et helt unikt studiemiljø på tværs af andre nationaliteter og studieretninger.

På Dalum Landbrugsskole knytter du venskaber og netværk for livet.

Store Legedag er et godt eksempel på et af de tilbagevendende sociale arrangementer på skolen:

Hvis du interesserer dig for heste og vil have din hest med i skole, har du mulighed for at få den opstaldet i en selvpasserstald, der ligger lige bag ved skolen. Der er ridebane og dejlige naturområder rundt omkring skolen, selvom vi ligger midt i Odense.

Livet på kostskolen hviler på princippet om frihed under ansvar, og alle er ansvarlige for at tage hånd om hinanden og passe godt på skolen.

Når du har gennemført agrarøkonomuddannelsen, kan du videreuddanne dig til:

Jordbrugsteknolog
HD

Når du starter som elev på Dalum Landbrugsskole, afdeling Odense, er der en række praktiske oplysninger, du skal være opmærksom på.

Det kunne være emner som spisetider, tøjvask, rengøring, ferier, indkvartering på værelser, kontaktoplysninger til aftenvagt osv.

Vi har samlet alle oplysningerne i denne folder:

Næste hold starter d. 3. februar 2020.

Klik på nedenstående link for at gå til tilmeldingsformularen:

Her er informationer frem til din skolestart.

 • Agrarøkonom på Dalum – se mere
Gitte Borup

Gitte Borup

administrationsleder

Er der noget, du er i tvivl om?  Så skriv til os her: