Uddannelser

1. hovedforløb

På 1. Hovedforløb skal du udbygge de grundlæggende principper, som du hidtil har stiftet bekendtskab med under din uddannelse.

Det, der før var et basalt kendskab, skal nu udvikles til færdigheder, der gør dig i stand til at håndtere de daglige opgaver, som du skal udføre på din kommende læreplads.

 

Undervisningen på 1. Hovedforløb foregår på skolens afdeling i Korinth og varer 16 uger.

 

Undervejs på 1. Hovedforløb tager vi på studietur. Typisk vil der være flere ture at vælge imellem, hvoraf en som regel går til USA.

Rundvisning

Se skolen

 

Du kan få en hurtig rundvisning på afdeling Korinth her.

Uddannelsens indhold

1. Hovedforløb varer fire måneder, og du vil blive undervist i følgende fag:

 

 • Dyrevelfærd
 • Dyreadfærd
 • Reproduktionsforløb
 • Sygdomstegn hos dyr
 • Etablering, pleje og høst af landbrugsafgrøder
 • Landbrugets påvirkning af samfund og miljø
 • Anvendelse og vedligeholdelse af maskiner og bygninger
 • Regnskaber, produktionsøkonomi og budgetlægning
 • Kommunikation og samarbejde

 

Derudover tilbyder vi følgende specialefag:

 

 • Valgfag indenfor kvæg, svin og planteproduktion
 • Valgfag indenfor landbrugsmaskiner
 • Valgfag indenfor økologisk produktion

 

Ved afslutningen af 1. Hovedforløb skal du til en prøve. Hvis du har valgt at tage uddannelsen til landbrugsassistent, skal du til prøve med ekstern censor. Hvis prøven bestås, og du i øvrigt har opnået de relevante kompetencemål, modtager du bevis som landbrugsassistent.

 

Hvis du har valgt at tage uddannelsen til landmand husdyr eller planter, modtager du ved skoleforløbets afslutning et skolebevis, som sender dig videre ud i den afsluttende praktik frem mod det sidste skoleophold i uddannelsen – 2. Hovedforløb til landmand.

Find praktikplads

Du skal selv finde en praktikplads og indgå en skriftlig uddannelsesaftale med praktikstedet, men vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe dig godt på vej.

 

Vi har et stærkt netværk blandt læremestre og plejer at sige, at der er en aftale til alle, som vil landbruget.

 

Kontakt evt. vores praktikpladskonsulenter Kasper Hansen (kah@dalumls.dk) eller Krestine Høgh (kh@dalumls.dk) for at høre mere.

 

Her kan du få et par gode råd med til praktikpladssøgningen – og høre Mathias og Martin fortælle, hvad man laver, når man er i praktik:

Økonomi

Uddannelsen er gratis. Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i praktik- og skoleperioderne.

 

Elevlønnen er aftalt mellem arbejdsgivere og den faglige organisation på området. Begyndelseslønnen for elever i erhvervsuddannelserne ligger typisk mellem 9.500 kr. og 12.500 kr. om måneden og stiger for hvert år.

 

Hvis du har en uddannelsesaftale, der dækker grundforløbet, får du også elevløn på grundforløbet. Har du ikke det, kan du søge SU, hvis du er fyldt 18.

 

Du kan på visse betingelser få tilskud til dækning af dine transportudgifter.

 

Se den gældende prisliste.

Adgangskrav

For at kunne starte på 1. Hovedforløb skal du have både en uddannelsesaftale med en landmand/læremester og et grundforløbsbevis fra indgangen Jordbrug, Fødevarer og Oplevelser.

Kostskole

På Dalum Landbrugsskole stopper skolelivet ikke, når den sidste lektion er overstået, for kostskolemiljøet gør hele døgnet til en speciel skoleoplevelse.

 

Som elev på 1. hovedforløb har du mulighed for at bo på Dalum Landbrugsskoles afdeling i Korinth, og næsten alle vores elever bor og spiser på skolen, hvilket giver mange gode oplevelser og et rigtigt godt fællesskab.

 

Vi vægter en aktiv fritid. Dels i forhold til forberedelse af faglige opgaver, dels i forhold til sociale arrangementer, der kan være med til at gøre dit skoleophold sjovt og uforglemmeligt.

 

På Dalum Landbrugsskole hjælper vi hinanden, og du er altid velkommen til at kigge forbi lærerværelset eller kontoret, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

 

Vi har også en lektiecafe på Dalum Landbrugsskole, og da kammeraterne altid er lige i nærheden, er der også altid hjælp at hente, hvis du har brug for hjælp til en opgave.

 

På Dalum Landbrugsskole knytter du venskaber og netværk for livet. Som elev på skolen bliver du en del af et aktivt fællesskabet med andre unge, som også interesserer sig for dyr, maskiner, natur og friluftsliv.

 

UDIL-løbet er et godt eksempel på et af de mange sociale arrangementer på skolen:

Afdelingen i Korinth er hovedsageligt for skolens yngste elever. Afdelingen huser skolens dyr, værksteder og maskiner samt et stort professionelt hestecenter med stor lys stald, ridehaller, springbane, dressurbane, roundpen samt gode muligheder for lange rideture i det dejlige naturområde rundt om skolen.

 

Hvis du interesserer dig for heste, har du mulighed for at få din egen hest opstaldet på skolen. I din fritid tilbyder vi undervisning i blandt andet fodring, sundhed og sygdomme, træning, adfærd og velfærd, love og regler om hestehold og andre forskellige emner. Vi kan også tilbyde undervisning i både dressur og spring til og med M-niveau og eksteriørvurdering af hesten.

Hvis du interesserer dig for maskiner har vi et elevværksted, hvor du sammen med kammeraterne kan rode med egne biler og knallerter.

 

I aftentimerne og weekenden sørger aftenvagten for at arrangere hyggelige arrangementer for eleverne. Det kunne for eksempel være biografture, udflugter eller spilleaften.

Fremtidsmuligheder

Ved afslutningen af 1. Hovedforløb modtager du et skolebevis, som sender dig videre ud i den afsluttende praktik frem mod det sidste skoleophold i uddannelsen – 2. Hovedforløb. Når du har bestået 2. Hovedforløb, er du færdiguddannet landmand.

 

Du kan også vælge at afslutte din uddannelse efter 1. Hovedforløb. Så skal du til prøve med ekstern censor. Hvis prøven bestås, og du i øvrigt har opnået de relevante kompetencemål, modtager du bevis som landbrugsassistent.

Praktiske oplysninger

Når du starter som elev på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth, er der en række praktiske oplysninger, du skal være opmærksom på.

 

Det kunne være emner som spisetider, tøjvask, rengøring, ferier, indkvartering på værelser, kontaktoplysninger til aftenvagt osv. Læs f.eks. om fraværsregistrering – her.

 

Vi har samlet alle oplysningerne i denne folder:

 

Tilmelding og uddannelsesstart

Næste hold er startet 10. februar 2020.
(slutter d. 12. juni 2020 – ferie: 6.-8. april, 22. maj 2020).

 

1. Hovedforløb i 2020:
1. Hovedforløb starter d. 28. september 2020 – 29. januar 2021 (ferie: 21. dec.-3. jan. 2021).

 

1. Hovedforløb i 2021:
1. Hovedforløb starter 8. februar 2021 – 11. juni 2021 (ferie: 29.-31. marts, 14. maj 2021).
1. Hovedforløb starter 4. oktober 2021 – 28. januar 2022 (ferie: 23. dec.-2. jan. 2022).

 

1. Hovedforløb i 2022:
1. Hovedforløb starter 7. februar 2022 – 10. juni 2022 (ferie: 11.-13. april, 27. maj 2022).
1. Hovedforløb starter 26. september 2022 – 27. januar 2023 (ferie: 22. dec.-3. jan. 2023).

 

1. Hovedforløb i 2023:
1. Hovedforløb starter 6. februar 2023 – 9. juni 2023 (ferie: 3.-5. april, 19. maj 2023).
1. Hovedforløb starter 25. september 2023 – 26. januar 2024 (ferie: 21. dec.-2. jan. 2024).

 

Tilmelding sker via skolens hjemmeside her:

TILMELDING

Information frem til skolestart

Her er informationer frem til din skolestart.

 

Lønoversigt for landbrugsuddannelsen – se her

Uddannelsesaftaleblanketter – se her

 

Praktikerklæringer:

 

Landmand husdyr – se her

Landmand planter – se her

Landmand husdyr engelsk – se her

Landmand planter – engelsk – se her

Har du spørgsmål

Kontakt os

Krestine Høgh
studievejleder

kh@dalumls.dk
63 13 27 23 / 29 16 64 61

Du kan også skrive til os via. formularen.

Jeg godkender hermed Dalum Landbrugsskole's privatlivspolitik

Privatlivspolitik - læs mere